01 september, 2007

You've Got M@il

Postmannen har kommet og Redaksjonen står klar til å svare.

Spørsmål:
hvordan funker det egentlig etter regular season? Er det playoffs mellom divisjonsvinnerene og til slutt world series eller er world series det samme som playoffs?
-Quarterback, Trondheim

Svar:
Major League Baseball er delt i to divisjoner – American League og National League. Hver liga er delt i tre divisjoner – East, Central og West.

Etter sesongslutt (162 kamper) går alle divisjonsvinnerne samt den beste #2 (wild card) i hver av ligaene videre til sluttspillet. Dermed er det fire lag fra American League og fire lag fra National League som går til sluttspillet.

Det laget med best record i sin League møter Wild Cardet fra sin League, mens de to andre League-vinnerne møtes. Disse spilles best-av-fem.

Vinnerene av disse kampene møtes for å kåre League Champion , altså vinneren av National League og vinneren av American League. Disse spilles også best-av-syv.

Til slutt møtes American League Champion og National League Champion i World series. World Series spilles i slutten av oktober og er også best-av-syv. Etter en ny regel fra 2005 er hjemmebane-fordelen gitt til laget fra den Leaguen som vant All-Star-kampen i juli.

Slik så kampoppsettet ut i fjor:


Mets røyk ut i kamp#7 i National League Championship i fjor, de var altså bare en kamp fra World Series.
-Redaksjonen

Ingen kommentarer: