19 august, 2008

Analysis

The following is brought to you by MestMets' Analysis Dept.

Mets leder med 1,5 kamper over Phillies i NL East når 126 kamper er tilbakelagt og 36 står igjen. Men hvordan vurderer redaksjonen mulighetene for sluttspill i oktober?

På mange områder gjenspeiler ikke førsteplassen i NL East hvilken forfatning laget er i. Riktignok er pitchingen veldig bra. Pedro er tilbake og hadde i sist kamp sin beste prestasjon så langt i år. Trofaste lesere av MestMets har også fått med seg Johan Santanas bunnsolide pitching i kamp etter kamp. Og når både Perez og Pelfery leverer varene har dette vært den beste delen av Mets så langt i år. Savnet av Glavine eksisterer ikke, og skaden til El Duque har heller ikke preget laget nevneverdig.


Pelfrey har vært sterk i år.

Derimot har problemene i bullpen vært langt større. Den har vært shaky gjennom hele sesongen og de er 18-20 i W-L. Aaron Heilman, kanskje den viktigste relieferen er 2-7 med en 5,56 ERA på 65 kamper og 66,1 inninger. Det er selvsagt ikke særlig betryggende. Mens Billy Wagner fortsatt er skadet har Trener Manuel forsøkt å gi han saver-rollen i noen kamper, noe som heller ikke har fungert særlig bra.

Scott Schoeneweis har en ERA på 3,04 men holder sjelden mer enn en inning. Det gjør heller ikke Joe Smith, og han har generelt for mange hits. Duaner Sanchez og Pedro Feliciano burde begge prestert bedre, og Eddie Kunz, (13,50 ERA etter fire kamper og 2,2 innings), Tony Armas (7,56 ERA, tre kamper og 8,1 innings) og Jose Sosa (7,06 ERA, 20 kamper og 21 innings) er bare fryktelige.


Kunz. Tja.

Billy Wagner ble fortjent valgt som NLs saver i All-star kampen. Første halvdel var han en av Mets’ beste, men han har hatt noen grove feil i ukene før han skadet armen. Han er frisk før et eventuelt sluttspill og vil helt klart være en av Mets’ viktigste spillere i oktober.

Både Wright og Tatis snuser på .300-merket men det er bare Jose Reyes og Church som med minst 100 AB er over den magiske .300. Batterne har også vist seg urovekkende lite produktive med runners i scoring posisjon. Men Mets har vært produktive i tidlige innings men ligger litt for langt bak i NL i antall runs.


Mets' Poster Boy - David Wright.

Konklusjonen: Hovedpitcherne vil nærmest kunne føre Mets til sluttspillet alene. Men det avhenger at de klarer lange kamper og at Wagner er tilbake og klar til å ta siste inning. Det er lite som tyder på at bullpen vil kunne skjerpe seg nevneverdig før oktober. Da har jeg mer tro på battingen. Manuel har også fortsatt tid til å gjøre tilpasninger i batting-rekkefølgen for å få makismalt utbytte av treffene. Flere av hovedbatterne har også et fortsatt potensial som Manuel kan trene opp innen oktober.


MestMets tror på Manuel.

Jeg gir Mets 60% mulighet for å komme til sluttspillet. Men de må vinne NL East ettersom et NL Central-lag sannsynligvis vil ta wild card-plassen. Og de må sannsynligvis ha minst 90 seiere for å komme videre.

Always believe!

Ingen kommentarer: