21 august, 2008

To Av To Mot Atlanta

Mets har vunnet de to første kampene mot erkerival Atlanta Braves. Riktignok er Braves' storhetstid over og de godt under .500, men en mulig sweep etter en seier i natt ville smakt veldig godt.

Mandagens kamp startet sterkt med to runs allerede i første inning. Dermed fikk Perez det handlingsrommet han trengte for å kaste fritt. Likevel kom han i trøbbel i tredje inning da Atlanta tok ledelsen 3-2 etter RBI av blant annet storspilleren Chipper Jones (.365 ERA i år).

Men den dårlige gikk ikke mer inn på Perez enn at han resten av kampen holdt Braves unna tavla. totalt kastet han 6,1 inning med syv hits og tre runs. Men han forlot kampen på 3-2 og mistet muligheten til en W.

To uvanlige ting skjedde mot slutten av kampen - bullpen ved Ayala, Heilman og Schoeneweis hindret Atlanta å score noen runs, og battingen leverte. I åttende inning braket det løs. Med en out og bases loaded slo Delgado en double og sendte hjem Chavez og Wright og dermed Mets opp i 4-3. Atlanta velger så å la Tatis gå. Det betyr at Easley også har bases loaded med en ut. Han slår en single og Beltran og Delgado scorer.

Neste mann er Ramon Castro som fortsetter moroa med en double og Tatis scoret. Argenis Reyes slår ut men Atlanta lar Jose Reyes (.303 ERA) gå, og dermed har Endy Chaves alle muligheter med bases loaded. Dessverre avsluttet han inningen med en ground out. Likevel - fem runs i åttende inning sendte Mets opp 7-3. Atlanta fikk ikke til stort i niende og dermed var seieren i boks.


Oliver Perez var god i 6 1/3 inning.

Nattens kamp skulle bli Mike Pelfreys store kamp. 108 kast gjennom ni innings resulterete i hans første complete game noensinne. Han fikk tre runs mot seg og lot tre gå, reduserte ERAen til 3,86 og er nå 12-8.

Pelfrey scoret faktisk en av Mets' hele fem runs i første inning. Atlantas Jurrjens er normalt god men kom veldig tidlig i trøbbel. Med to out hadde han bases loaded mot seg etter en single, steal og to walks. Daniel Murphy slo en single og sendte Argenis Reyes og Delgado hjem. Tatis fortsatte med en single, også denne en to run. og Pelfrey slo en sjelden single (.111 ERA) som gjorde at Tatis fikk en run.

Atlanta klarte aldri å svare, selv om de scoret en i tredje og to i sjette.


David Wright med kampens eneste home run i femte inning.

Mets har nå vunnet åtte av de ni siste kampene. De ligger fortsatt halvannen kamp foran Phillies med en kamp mer spilt. Florida ligger på tredje, fem kamper bak. Mets og Pedro Martinez har muligheten til å sweepe Atlanta i natt før Houston Astros kommer til Shea.

Ingen kommentarer: