03 april, 2011

Going, Going, Gone

Collins og Alderson brukte spring training til å ta to skikkelige grep i stallen.

Først sparket de ut Luis Castillo. Han har over flere sesonger vist elendig batting, slapt forsvar, dårlig holdning og vært svært upopulær hos fansen. Problemet har vært en fireårskontrakt som Mets nå valgte å kjøpe seg ut av og dermed kvitte seg med problemet.

Det største grepet var likevel å sparke pitcheren Oliver Perez. Da han fikk en treårskontrakt i 2009 mente kritikerne at dette var en av de verste kontraktene i hele MLB. De mente Perez definitivt var på hell og på ingen måte fortjente 12 millioner dollars i året over tre år. Det tok heller ikke lang tid før Perez havnet i unåde hos spillere, trenere og ikke minst hos fansen. Han møtte opp utrent på spring training, deltok ikke på veldedige arrangement og gjorde noen ekstremt grove feil i viktige kamper.

Perez hadde en klausul i kontrakten som gjorde at han kunne nekte å bli flyttet til minor league. Da han gjentatte ganger benyttet seg av denne klausuen ble det en full isfront og det gikk mange måneder mellom han fikk prøve seg.

Årslønnen på 12 millioner dollars hadde han uansett.

Under to forsøk i spring training hadde Collins imidlertid fått nok og klubben gikk med på å løse Perez fra kontrakten og betale ham resten av årslønnen. Dermed mister klubben et uromoment, de frigjør en plass på spillerlisten, og Collins får en mulighet til å vise at han tar grep.



Castillo og Perez er begge ute.

Phillies snuste på Castillo men sendte ham ut i kulden etter fem dager. Han er nå klubbløs. Perez er hentet inn av Washington på en minor league-kontrakt for 414000 dollars.

Ingen kommentarer: